Programmainformatie

Perspectief.vroeg

De herfst in met .Vroeg

Sjoerd van Biljouw brengt jou iedere zondagmorgen tussen 8.00 en 10.00 het ontbijtprogramma Perspectief.vroeg.

Thema’s die jongeren – christen of niet christen - (tussen de 15 en 30 jaar) aanspreken dat vinden wij belangrijk. Enkele voorbeelden zijn: 'word ik niet beperkt in mijn leven' of 'waarom geloven er is zoveel mis met de wereld!'. En als laatste de confrontatie met jezelf door middel van overdenkingen.

De muziek:

Je hoort bekende en minder bekende muziek in het programma, en jouw inbreng is daarbij essentieel. Jij kunt dus iedere zondag zelf laten weten wat je wil horen. Vaak hoor je praisemuziek bij Perspectief.vroeg dat kan variëren van minder bekend zoals: 'Bouw Uw troon' tot zeer bekend zoals 'Hillsongs Opwekking' of Matt Redman. Ook is er in het programma muziek uit een kerk in Drachten te horen, deze muziek hoor je nergens anders! Vrij uniek dus...

Meestal worden de uitzendingen vooraf opgenomen, maar het gebeurt regelmatig dat een uitzending LIVE wordt uitgezonden. Dat betekent dat je als luisteraar dan een eigen wending aan het programma kunt geven door mee te reageren.

Perspectief.vroeg is interactief met de luisteraar en vraagt dan ook iedere zondag aan JOU om te reageren, of mee te discussiëren over een bepaald thema.

Perspectief.laat

Nieuws en achtergronden uit christelijk Eindhoven

Sinds 2002 bestaat Perspectief.laat, het live actualiteitenprogramma van Perspectief. Nieuws en achtergronden uit christelijk Eindhoven worden aangevuld met recente muziek van bekende en onbekende artiesten (van U2 en Moby tot Listen up! en Stereoid). Reportages, discussies, interviews en een enkele recensie maken deel uit van dit programma. Het idee is dat je als geïnteresseerde niet-christen al luisterend naar Perspectief.laat ontdekt wat christenen bezighoudt. Zo kun je eventuele vooroordelen leren herkennen en een beter beeld krijgen van het christelijk geloof, de mensen die in God geloven en de onbekende God die jou zoekt (neem dat maar even van ons aan...). Sinds begin 2005 hoor je elke week in Perspectief.laat de rubriek Geloof en wetenschap, die gemaakt wordt door de studentengroep Amicus.

Perspectief.laat is voortgekomen uit het tweede halfuur van het programma Perspectief, dat sinds 1996 op de zender voor Eindhoven (eerst Omroep Eindhoven, daarna Radio E-FM en nu Studio040) te horen was. Tot en met 2001 werd dit programma op zondagmorgen van 9 tot 11 uur uitgezonden en (dus) vooraf geproduceerd. Met ingang van 2002 werd het een live-programma op vrijdagavond van 21 tot 22 uur. Sinds mei 2004 gebeurt Perspectief.laat op dinsdagavond van 21 tot 23 uur.

Perspectief.laat wordt gemaakt door Jochem Bouma, Ewout Voogt, Timo Visser en Eva van Thiel.

Perspectief.jong

Magazine met jongeren en God

In januari 2006 begonnen we met een nieuwe programma op de zondagmorgen. De programmamakers die we kennen van .kids en heel vroeg van De Koninklijke trein stortten zich vol overgave op dit programma voor jongeren tot 18 jaar.

Perspectief.jong werd gemaakt door Corine Kremer, Richard Stolk, Anneke Hoogterp en Evert-Jan Kok. Inmiddels bestaat dit programma niet meer.

Perspectief.kids

Perspectief.kids is een programma van het eerste uur. Aanvankelijk van 9:00 tot 10:00 op de zondagmorgen, maar vanaf half 2004 al om 7:00 uur. Het was bedoeld kinderen tot 12 jaar. De programma's werden gemaakt aan de hand van een thema, zoals pesten, vergeven of licht. Muziek die bij kinderen populair is werd afgewisseld met verhalen, voorbeelden en vragen. Het programma eindigde meestal met een clou waarin de christelijke boodschap nog eens compact werd verpakt.

Experimentele radio

Experimentele radio was een programma voor jongeren en door jongeren. Dit programma is gestart en is te beluisteren geweest vanaf januari 2001. Christelijke jongeren hadden de mogelijkheid zelf radio voor hun niet-christelijke leeftijdgenoten. Enkele keren hebben we met een groep jongelui het programma gemaakt maar meestal draaiden we muziek. Dit programma wordt niet meer gemaakt..

Ben jij lid van een jeugdvereniging of werkgroep of heb je nog steeds zin om mee te helpen om een radioprogramma te maken? Mail dan met ons: .

Meer informatie over de meest recente Perspectief Radio uitzending

Perspectief.laat

Perspectief.laat in de studioDinsdag 5 juni 2012 om 22:00 uur

In deze editie van .laat aandacht voor de komende kunstveiling voor het Oekraineproject van de jongeren van Eindhoven Bouwt. We bellen met Wouter Verhelst, die de veiling in het Klokgebouw organiseert....meer.

Logo Studio040De radioprogramma's van Perspectief zijn te beluisteren op Studio040 nieuws, agenda radio televisie en internet voor Eindhoven. Op zondagmorgen van 8 tot 10 uur hoor je Perspectief.vroeg en elke dinsdagavond van 21 tot 23 uur hoor je Perspectief.laat. Studio040 vind je in de ether op FM 94.0 en 106.6 MHz, op de kabel op FM 94.4 MHz of op televisie, kanaal 31.
Je kunt ook live meeluisteren via internet via de webstream De reportages en interviews kun je altijd achteraf nog horen via het archief dat toegankelijk is via de informatie bij de afzonderlijke programma's.

Meer programma's
Kies een programma:
 
Zoek een programma over:
 
Volg Perspectief Media ook via Hyves - Twitter - LinkedIn - Facebook
Geef ook activiteiten of informatie door! - Agenda - Programma's - Rss - Contact
Stichting Perspectief Eindhoven, ©1997-2015 copyrights