Wie is Jezus?

Wie is jezus [illustratie]

Wie is, volgens jou ...
* de meest uitgesproken persoonlijkheid aller tijden?
* de grootste leider?
* de grootste leraar?
* wie heeft het meest voor de mensheid gedaan?
* wie heeft het meest heilig geleefd?

Welk deel van de wereld je ook bezoekt. Met welke mensen je ook spreekt. Van welke godsdienstige overtuiging men ook is. Hoe toegewijd men ook is aan zijn eigen godsdienst. Als men iets weet van de geschiedenis, dan moet men toegeven dat er nooit iemand als Jezus van Nazareth heeft geleefd. Hij is de meest unieke persoon van alle tijden.

Jezus heeft de loop van de geschiedenis veranderd. Zelfs de datum van ons dagblad geeft aan dat Jezus van Nazareth zoín 2000 jaar geleden op deze aarde heeft geleefd.

Zijn komst voorspeld

Honderden jaren voor de geboorte van Jezus, lezen we al profetieŽn over zijn komst in de Bijbel. Het Oude Testament is door verschillende mensen geschreven over een periode van meer dan 1500 jaren. Er staan meer dan 300 profetieŽn in over Zijn komst. Alle details zijn uitgekomen, o.m. over zijn wonderbaarlijke geboorte, zijn leven zonder zonde, zijn vele wonderen, zijn dood en opstanding.

Het leven dat Jezus leidde, de wonderen die Hij deed, de woorden die Hij sprak, zijn dood aan het kruis, zijn opstanding, zijn hemelvaart - alles wijst op het feit dat Hij niet zomaar een man was, maar veel meer. Jezus heeft gezegd: "De Vader en ik zijn ťťn" (Johannes 10:30), "Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Ik ben de enige weg tot de Vader" (Johannes 14:6).

Zijn leven en boodschap brengt verandering

Kijk door de hele geschiedenis naar het leven en de invloed van Jezus van Nazareth, de Christus. En u zult zien dat Hij en Zijn boodschap altijd grote veranderingen brachten in de levens van de mensen en volken. Waar zijn onderwijs en invloed zijn gekomen, werd de heiligheid van het huwelijk en de rechten van de vrouw erkend, zijn scholen en universiteiten gesticht en is de slavernij afgeschaft. Er zijn vele veranderingen gekomen voor de mensheid.

Kijk zelf naar de film over het leven van Jezus, de dvd is te bestellen via time-life. Het is een zeer aangrijpend verhaal! www.timelife.nl

Volg Perspectief Media ook via Hyves - Twitter - LinkedIn - Facebook
Geef ook activiteiten of informatie door! - Agenda - Programma's - Rss - Contact
Stichting Perspectief Eindhoven, ©1997-2015 copyrights