RSS en Podcast feeds

Perspectief Radio biedt een aantal verschillende feeds aan:

Wat is RSS?

RSS wordt gebruikt om links naar informatie op een website beschikbaar te stellen aan anderen.
In het Engels spreekt men bij RSS over "syndicated content". Er is eigenlijk geen goed Nederlands woord waarmee je syndicate in deze betekenis kunt vertalen. Het wil zoveel zeggen als het gelijktijdig beschikbaar stellen van informatie aan anderen.

Lijkt het op email?

Ja, RSS lijkt in veel opzichten op email. Net als bij email, kunt u zich abonneren op de inhoud die u wilt en het naar u toe laten sturen. Echter, RSS heeft verschillende voordelen t.o.v. email. U hoeft geen persoonlijke gegevens (zoals een emailadres) te verstrekken als u zich abonneert op een RSS-feed, en u hoeft niet ingewikkeld te doen om uw abonnement op te heffen. Dat bestaat alleen uit het verwijderen van een feed. Kortom, RSS is veiliger en makkelijker te beheren dan email.

Hoe lees ik een RSS-feed?

Om RSS-feed te lezen heeft u een programma nodig dat RSS kan ontvangen en lezen. Enkele emailprogramma's en web-browsers hebben de mogelijkheid om RSS-feeds te lezen ingebouwd en voor sommige zijn RSS plug-ins beschikbaar. Echter veel mensen gebruiken zogenaamde RSS-readers om hun RSS abonnement te beheren en te lezen. Er zijn veel RSS-readers beschikbaar voor alle computer-platforms (Windows, Mac, Linux, etc.), en veel programma's zijn gratis. Een zoekmachine zal veel opties vinden.

Wat is een podcast?

De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en broadcasting. Alhoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling ervan.
Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audio(MP3)-bestanden met discussies, radioshows, muziekprogramma’s, beschikbaar stellen via Internet, en tevens een news feed in RSS-formaat creëren, die een verwijzing bevat naar de MP3-bestanden, en die automatisch verwerkt kan worden door podcast-aggregators of podcatchers. Deze laatste gaan die audio files dan automatisch downloaden en ze ofwel onmiddellijk op een MP3-speler kopiëren, ofwel aan de gebruiker melden dat hij ze op de PC kan beluisteren. In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma’s afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX,QuickTime, …) of software.
Bron: podcastinfo.nl

Onze actualiteiten op jouw site

Het is ook mogelijk om gratis en automatisch een overzicht van de laatste berichten van onze website op je eigen site te plaatsen.

Hiervoor moet je onderstaande regel code letterlijk in de html van de pagina opnemen:

<script language="javascript1.2" src="http://perspectiefradio.nl/feed/actualiteiten.js"></script>

Het resultaat is een tabel op de website, waarin de nieuwe items van Perspectief Radio staan, zoals je hierboven kunt zien. De koppen linken door naar de bijbehorende pagina op onze website, en worden elke automatisch door ons ververst.

Volg Perspectief Media ook via Hyves - Twitter - LinkedIn - Facebook
Geef ook activiteiten of informatie door! - Agenda - Programma's - Rss - Contact
Stichting Perspectief Eindhoven, ©1997-2015 copyrights